Tietosuojaseloste

Kohteesta Wikimedia Suomi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleistä

Wikimedia Suomi ry kunnioittaa avustajien ja käyttäjien yksityisyyttä. Jotta voisimme edistää sitoutumistamme säilyttämään oikeuksiasi ja noudattamaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta, 2016/679 (engl GDPR), olemme kehittäneet tämän tietosuojakäytännön ohjaamaan sitä, miten henkilökuntamme ja vapaaehtoiset työntekijät käyttävät henkilökohtaisia tietojasi Tähän toimintalinjaan sovelletaan EU:n tietosuojadirektiiviä 2018-05-25 ja sitä voidaan päivittää aika ajoin.

Wikimedia Suomi ei vastaa toimituksellisesti eikä juridisesti Wikimedia Foundationin ylläpitämistä tietopalveluista. Näitä ovat muun muassa verkossa julkaistava tietosanakirja Wikipedia, vapaiden kuvien, äänten, animaatioiden, musiikin sekä kirjoitetuille ja ääneen luetuille teksteille tarkoitettu tietokanta Wikimedia Commons tai Wikimedia-hankkeiden strukturoidun datan keskusvarastona toimiva Wikidata. Meille tulevat näitä hankkeita koskevat tietosuojatiedustelut ohjaamme Wikimedia Foundationille.

Yhdistyksen tietosuojasta vastaavat yhdistyksen puheenjohtaja ja sihteeri.

Toimintalinja

Anonyymiys

Wikimedia Suomi ry noudattaa Wikimedia Foundationin yksityisyydensuojaohjetta, sekä kunnioittaa jäsentensä ja avustajiensa oikeutta esiintyä anonyyminä. Yhdistyksen jäsenyyttä haetaan hallitukselta henkilön oikealla nimellä, jolloin hakija voi ilmoittaa myös Wikipedian tai/ja Wikimedian käyttäjänimensä. Hallituksen käsittelyn jälkeen jäseneksi hyväksytyn tiedot tallennetaan jäsenrekisteriin ja henkilön oikea nimi poistetaan internetissä julkaistavasta pöytäkirjasta.

Jos yhdistyksen järjestämissä kilpailuissa myönnetään rahanarvoisia palkintoja, palkitun on ilmoitettava oikea nimensä ja yhteystietonsa saadakseen palkinnon. Oletuksena yhdistys ei luovuta osallistujan nimeä ja yhteystietoja julkisuuteen. Jos kuitenkin palkittu haluaa, hän voi antaa luvan nimensä julkistamiseen.

Henkilön on annettava oikea nimensä ja tarvittavat henkilötiedot tilattaessa ja käytettäessä yhdistyksen maksamia matkoja, majoituksia tai muita rahanarvoisia palveluita. Kun rahankäytöstä raportoidaan, raporteissa käytetään oikeita nimiä.

Mitä tietoja keräämme jäsenistämme?

Tiedot jäsenistä kerätään suojattuun jäsenrekisteriin. Wikimedia Suomi ry kerää ja käyttää jäsentensä henkilötietoja, joita ovat seuraavat: etunimi, sukunimi, osoite sekä sähköpostiosoite, joka toimii myös Yhdistysavaimen käyttäjätunnuksena.

Kuinka käytämme jäsenten tietoja?

Wikimedia Suomi ei luovuta tietoja jäsenistään yhdistyksen ulkopuolelle.

Jäsenrekisterissä olevia henkilötietoja käsitellään seuraaviin tarkoituksiin:

  • Yhdistyksen toimintaan liittyviin yhteydenottoihin.
  • Kokouskutsuihin kevät- ja syyskokouksista tai muista jäsenkokouksista.
  • Tietoihin yhdistyksestä ja jäsenten kannalta merkityksellisistä tapahtumista, jos jäsen hyväksyy postituksen.
  • Jäsenrekisterin huoltoon, esimerkiksi sellaisten jäsenten poistamiseen rekisteristä joiden yhteystiedot eivät ole voimassa.
  • Yhteenvetotilastoihin jäsenmääristä.

Jäsenrekisteri on Yhdistysavaimessa, jonka yksityisyydensuojakäytäntö on https://www.yhdistysavain.fi/info/yksityisyydensuoja/

Yhdistyksen käyttämät verkkopalvelut

Wikimedia Suomi ry käyttää seuraavia sivustoja:

Yhdistyksen Wikimedia Suomi -wiki on Wikimedia Foundationin palvelimilla.

Tietoja siitä, mitä henkilötietoja niihin tallennetaan ja miten niitä käytetään on Wikimedia Foundationin tietosuojakäytännössä (Privacy policy).

Sosiaalinen media

Yhdistys toimii yllä mainituissa tietopalveluissa osallistumalla siten, että se on sopusoinnussa kunkin sivuston tietosuojakäytäntöön, joita ovat seuraavat:

Tietosuojasäädösten mukaiset oikeutesi

Yhdistyksen jäsenenä sinulla on seuraavat oikeudet tietosuojaan 25.5.2018 alkaen:

  • päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi
  • saada korjattua virheelliset henkilötietosi
  • poistaa henkilökohtaiset tietosi lopetettuasi jäsenyyden
  • vastustaa henkilökohtaisten tietojen käyttöä suoramarkkinointiin
  • vastustaa henkilötietojen käyttöä automaattisessa päätöksenteossa ja profiloinnissa
  • siirtää henkilötietoja koneellisesti luettavassa muodossa (tietojen siirrettävyys)

Voit kysyä neuvoa tietosuojavaltuutetulta.

Muutokset

Asiakirjan muutokset hyväksytään joko yhdistyksen tai hallituksen kokouksessa. Muutoksista tiedotetaan jäsenille vähintään seitsemän vuorokautta ennen kokousta joko sähköpostilla tai jäsenen ilmoittamaan osoitteeseen postitetulla kirjeellä sekä ilmoittamalla siitä yhdistyksen internetsivuilla.

Ota yhteyttä

Wikimedia Suomi pitää tietosuojaa tärkeänä. Se pyrkii kaikin tavoin noudattamaan tietosuojasäännöstöä. Jos huomaat, ettemme noudata sitä jollain tavalla, ota yhteyttä meihin osoitteessa info at wikimedia.fi, jotta voimme korjata mahdolliset puutteet.

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, haluat poistaa tietosi sähköpostiyhteystiedoista tai haluat käyttää tietosuojasäädöksen (GDPR) mukaisia oikeuksiasi, lähetä sähköposti osoitteeseen info at wikimedia.fi tai kirjoita osoitteeseen:

Wikimedia Suomi ry
Agronominraitti 6 D 47
00790 Helsinki